Trainingen voor mensen met verstandelijke beperking

Heb jij een verstandelijke beperking en ben jij 18 jaar of ouder? En wil je graag leren? Dan is de academie voor Zelfstandigheid echt iets voor jou! Je kunt bij ons allerlei trainingen volgen, in een gezellige, veilige een uitdagende omgeving. Je kunt bij ons van alles leren. Zoals persoonlijke verzorging, afwassen en geldzaken. Maar ook: werken, vergaderen en samenwerken. Je krijgt bij ons een training op maat. Dat betekent dat jij bij ons leert op jouw manier en in jouw tempo. Zodat je zo zelfstandig mogelijk kunt leven. Wij geven trainingen voor wonen en werken:

Zelfstandiger wonen

Afwassen, stofzuigen, boodschappen doen, geldzaken regelen, omgaan met de buren … zelfstandig wonen is niet altijd even gemakkelijk. Bij ons kun je een praktische training volgen. Hoe meer jij zélf kunt, hoe minder hulp je nodig hebt. En hoe zelfstandiger jij wordt. En dat geeft een goed gevoel.

Klik hier en bekijk onze trainingen voor thuis

Zelfstandiger op het werk

Heb je werk? Of wil je graag werken? Bij ons kun je allerlei praktische trainingen volgen. Bijvoorbeeld om een vak te leren. Zoals werken in de winkel, kinderverzorging, horeca-assistent, tuinonderhoud, professioneel schoonmaken en werken in de winkel. Maar je kunt ook andere dingen leren die handig zijn voor op je werk. Zoals vergaderen, samenwerken en omgaan met je collega’s en met klanten (sociale vaardigheden). Hoe meer jij zelf kunt, hoe beter het gaat op je werk.

Elke student krijgt een eigen leerprogramma. Maar de meest gevraagde trainingen hebben we alvast voorbereid. Zodat jij er snel mee aan de slag kunt. Wil je een training die we nog niet hebben voorbereid? Dan maken we deze op maat voor jou.

Klik hier en bekijk onze trainingen voor op het werk

Lees meer over:

  • Zó werken wij (onze werkmethode)
  • Kennismaken, leren en doen (het leertraject)
  • Dit vinden onze studenten (ervaringen)

Neem gerust contact op

Wil jij graag leren om zelfstandiger te wonen of werken? Bel of e-mail ons gerust. Ook als je nog niet zeker weet of je bij ons een training wilt volgen. Wij beantwoorden al je vragen. Jij kan dan zelf kiezen wat je wilt.

Neem contact op


GRATIS LESMATERIAAL!
Digitale vaardigheden worden belangrijker voor mensen met een beperking. Er wordt o.a. steeds vaker een beroep gedaan op de iPad.
Om die reden ontwikkelde de academie een training 'Werken met de iPad' voor mensen met een licht verstandelijke beperking die gratis gedeeld kan worden.
Download hem hieronder. Er gaat een prachtige nieuwe wereld open.

Gratis iPadtraining LVG

"Ik durf nu overal zelf naartoe met de trein. Dat geeft me vrijheid. En ik voel me zelfverzekerder"