Een baan en een diploma voor Albert Jan!

Albert-Jan is in het voorjaar van 2014 op de academie voor Zelfstandigheid locatie Zwolle gestart. Hij volgde de training werknemersvaardigheden en welk beroep past bij mij? Naast de 2 dagdelen per week training ging Albert-Jan 2 dagdelen per week stage lopen in een woonzorgcentrum in Zwolle.

Het contact met de bewoners verliep goed en hij deed allerlei gezellige activiteiten met deze bewoners. Hij liep zelfs de avondvierdaagse met hen. Door deze ervaring kwam Albert-Jan er wel achter dat hij van dit werk niet voor een langere tijd wilde doen. We zijn toen samen op zoek gegaan welk werk beter bij hem past. Het liefst werkt hij zelfstandig met zo weinig mogelijk contacten. Omdat hij thuis graag schoonmaakt en zijn huishouden netjes op orde wil hebben, hebben we gekeken of de schoonmaakbranche niet geschikter zou zijn. Je hebt wel contact met mensen, maar dit is niet het belangrijkste onderdalbertjan2eel. Ook kun je kiezen voor schoonmaakwerkzaamheden op tijden dat iedereen het gebouw al heeft verlaten.
In september 2014 is Albert Jan gestart met een training gericht op professioneel schoonmaken.

Zowel traditioneel schoonmaken als schoonmaken met behulp van microvezel kreeg hij snel onder de knie. Op school kon hij stagelopen bij Mirjam en dit verliep voorspoedig. Het ging zelfs zo goed dat Albert-Jan vanaf 1 mei 2015 2 middagen per week tegen een vergoeding zelf 2 verdiepingen zelfstandig gaat onderhouden. Hij hoort nu bij het conciërgeteam van Landstede en kan ook nog een beroep doen op zijn jobcoach vanuit Frion, een organisatie voor mensen een beperking.
Albert-Jan heel succes gewenst en je kan altijd nog binnenlopen bij de academie!

 albertjan 

"Ik durf nu overal zelf naartoe met de trein. Dat geeft me vrijheid. En ik voel me zelfverzekerder"