Academie voor Zelfstandigheid en 's Heeren Loo organiseren The Dream Challenge

In 2019 gaat The Dream Challenge van start waarbij vijfendertig duo's, bestaande uit jongeren met en zonder verstandelijke beperking, een paar maanden intensief met elkaar optrekken in het kader van maatschappelijke diensttijd. In die tijd gaan zij een 'challenge' aan, oftewel en uitdaging met maatschappelijke impact. Op die manier zijn ze niet alleen van betekenis voor elkaar, maar ook voor hun omgeving. De opgedane ervaring wordt omgezet in een leerlijn die jongeren van 's Heeren Loo weer kunnen volgen bij de Academie voor Zelfstandigheid. Hiermee willen we in de toekomst nog veel meer duo's inzetten voor diverse maatschappelijke uitdagingen.

Eén van de doelstellingen uit het vrijwilligersbeleid is het inzetten van cliënten van 's Heeren Loo als vrijwilliger. Daarnaast willen we ook meer jongeren aantrekken die zich vrijwillig inzetten voor cliënten. Ook zetten we in op nieuwe vormen van vrijwilligerswerk zoals maatschappelijke stage en diensttijd. Met het project The Dream Challenge slaan we drie vliegen in een klap.

Samenwerking
Het project The Dream Challenge is een samenwerking tussen 's Heeren Loo en de Academie voor Zelfstandigheid. Binnen dit project wordt nauw samengewerkt met de partners Stichting Tijd voor Actie, The Human Talent Group en het Ministerie van VWS.

Meer informatie
Voor meer informatie of vragen over The Dream Challenge, kunt u contact opnemen met Gert ten Hoven (Landelijke coördinator Vrijwilligers) via gert.ten-hoven@sheerenloo.nl

infographic

 

marieke“Ik ben naar de academie voor Zelfstandigheid gegaan omdat ik graag wilde leren om zelfstandig met de trein te reizen. Want dat durfde ik nooit. Ik vond dat altijd eng. En ik vond het ingewikkeld om zelf de weg te vinden en uit te zoeken welke trein ik moest hebben. Samen met mijn docente heb ik dat stap voor stap geoefend. We gingen eerst een paar keer sámen met de trein. Naar Nijmegen, Arnhem en Utrecht. Op een gegeven moment moest ik alleen naar Utrecht reizen. Mijn docente stond toen met de auto in Utrecht om mij af te halen. Dat ging heel goed.”

Lees hier het hele verhaal van student Marieke

 

 

 

 

 

coach“Toen Marieke bij de academie voor Zelfstandigheid kwam, had ze weinig zelfvertrouwen. Ze was angstig en durfde weinig. We hadden echt een klik en hebben veel lol gehad. Humor is heel belangrijk om de dingen wat luchtiger te maken. Belangrijk is ook, dat we een goede band hebben opgebouwd. Je moet elkaar immers kunnen vertrouwen. Ik moest erop kunnen vertrouwen dat Marieke eerlijk was in wat zij mij vertelde over wat ze wel en niet aankon. En zij moest mij natuurlijk kunnen vertrouwen. Want zij moest bij ons flink aan de bak en dat was heel spannend voor haar.” Ze is een sterkere persoon geworden.

Lees hier het hele verhaal van coach Mieke

 

 

 

 

 

moeder“Marieke zat veel thuis. Ze had geen werk en geen activiteiten. Dat heeft ze wel geprobeerd, maar het liep altijd uit op een teleurstelling. Marieke kan haar beperking namelijk goed verbergen en wordt daardoor vaak overschat. Door haar situatie was ze vaak somber. Als ouders konden wij haar niets meer leren. Dus toen we in de krant lazen over de academie voor Zelfstandigheid, waren we meteen nieuwsgierig. Na het kennismakingsgesprek waren we ervan overtuigd dat de academie inderdaad geschikt zou zijn voor Marieke. En het leek ook Marieke wel iets.” Op de academie is ze helemaal opgebloeid.

Lees hier het hele verhaal van moeder Els

 

"Ik durf nu overal zelf naartoe met de trein. Dat geeft me vrijheid. En ik voel me zelfverzekerder"